fbpx
Parkettistudio Helsinki

Parketin hionta ja pintakäsittely palauttaa lattiasi alkuperäisen kauneuden muutamassa päivässä

Puu- ja parkettilattiat ovat kestäviä, mutta vaativat huoltoa muutaman vuoden välein, koska lattia kohtaa ylivoimaisesti eniten kulutusta kaikista kotien, liiketilojen ja julkisten tilojen pinnoista. 

Arvokkaan parkettilattian asianmukainen kunnostaminen pidentää parketin elinkaarta ja poistaa kellertyneen sävyn

Vuosien mittaan lattia välttämättäkin naarmuuntuu ja suojaava pintakerros kuluu hiljalleen pois. Sävy saattaa muuttua kellertäväksi… lattia on alttiimpi syville vaurioille… pinta on vaikeampi pitää puhtaana ja naarmut voi pistää ikävästi silmään.

Parketin hionnalla saadaan poistettua syvemmätkin naarmut, kulumat, kellastumat ja sävyerot lattian pinnasta

Hionnan avulla lattian pinnasta poistetaan 1-2mm kerros, jonka jälkeen lattian pinnasta saadaan taas tasainen ja sileä. Myös isompia rakoja ja vaurioita voidaan korjata puukitillä sekä vaihtamalla vaurioituneita parkettisauvoja uusiin.

 

Uusi pintakäsittely viimeistelee lattian hiomisen jälkeen ja antaa uuden sävyn ja suojan vuosiksi eteenpäin

Ilman uutta pintakäsittelyä lattia jää alttiiksi likaantumiselle, kosteudelle ja kulumiselle, joka voi johtaa lattian pinnan vaurioitumiseen ja heikentyneeseen kestävyyteen. Tyypillisiä lattian pintakäsittely vaihtoehtoja on esimerkiksi öljy, öljylakka, vesiohenteinen lakka ja maali, joista kaikki jättävät erilaisen tuntuman ja sävyn lattian pintaan.

Lattian kunnostaminen on yleensä edullisempi ja nopeampi vaihtoehto kuin uuden hankkiminen

Jos parkettisi on pohjatyön puolesta hyvässä kunnossa ja parkettia ei ole vielä hiottu useaan kertaan elinkaarensa aikana, voit säästää merkittävästi rahaa hionnan ja kunnostuksen avulla.

Kalanruotoparketin hionta ja pintakäsittely Ullanlinnassa

Suosimme pintakäsittelyissä luonnollisesti valmistettuja puunsuojaöljyjä, jotka sävyttää ja suojaa parkettilattiasi vuosiksi eteenpäin

Suosimme puulattioiden pintakäsittelyissä luonnollisia Natura Onecoat 2K puunsuojaöljyjä. Naturan puuöljyt ovat markkinoiden testivoittaja kestävyydessä sekä täysin ympäristöystävällinen ja myrkytön valinta suojaamaan lattian pintaa. Sävyttää lattiasi yhdellä käsittelykerralla. Suojaa puun pintaa vedeltä, lämmöltä ja kulumiselta. Öljy imeytyy puun pintasolukkoon ja tekee lattiasta luonnollisen näköisen sekä säilyttää aidon puun tuntuman.

Katso video

Kunnostamme lattiasi uudenveroiseksi ja palautamme lattiasi alkuperäisen kauneuden muutamassa päivässä

Parketin hionta on meidän käsissä nopea ja täysin pölytön prosessi. Projekti kestää tyypillisesti 1-3 päivää riippuen kohteen neliömäärästä, joten arkesi ei häiriinny ja muutto ei viivästy pitkän remontin takia.

Asiakaskokemukset ja tarinat

Kunnostimme taitoluistelija Laura Lepistön lattian

”Meiltä niin aito lämmin suositus @parkettistudio nuorille yrittäjille, jotka loihti vanhasta elämää nähneestä savutammiparketista meidän kodin persoonallisen lämpimän sydämen. Vanhasta tuli parempi kuin uusi.”

5/5

+350 tyytyväistä asiakasta

Katso video

Muista hyödyntää kotitalousvähennys verotuksessasi, kun remontoit asuntoasi

Remontointi eli asunnon perusparannus- ja kunnostustyö kuuluu kotitalousvähennyksen piiriin. Remontointitöissä kotitalousvähennys on 40%, jonka saat vähentää kun olet ostanut työn kriteerit täyttävältä yritykseltä.

Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta ja vähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä ja omavastuu 100 euroa. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työnosuus on vähintään 5 875 euroa.

Lisää tietoa ja tarkemmat ohjeet löydät vero.fi sivuilta.

Kesän lattiaremontit varataan nyt

Varaa ilmainen kunnostuskartoitus tai kysy hinta-arvio työstä

Varaa ilmainen 15-minuutin mittainen arviokäynti kohteeseesi. Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Parketin hionta tehdään puulattioiden hiontaan tarkoitetulla painavalla nauhahiomakoneella sekä reunahiomakoneilla, joilla puun pinnasta hiotaan pois yleensä 1-2 millimetriä riippuen siitä kuinka kulunut ja vaurioitunut lattia on.

Hionnalla saadaan poistettua syvemmätkin naarmut ja kulumat, jos lattian pinnassa on riittävästi varaa hioa. Puun paksuudesta riippuen lattian voi sen elinkaarensa aikana hioa noin 2-4 kertaa.

Kunnostusprojektin hinta riippuu projektin koosta (m2) ja valitusta pintakäsittelytavasta. Saat tarjouksen nopeasti ottamalla yhteyttä. Muista kertoa kohteen pinta-ala (m2)!
Parketin hionta ja pintakäsittely on nopea ja vaivaton prosessi ammattilaisille. Työ kestää tyypillisesti 1-3 työpäivää riippuen kohteen pinta-alasta.

Tyypillisiä lattian pintakäsittelyvaihtoehtoja ovat esimerkiksi öljy, öljylakka, vesiohenteinen lakka ja maali, joista kaikki jättävät erilaisen tuntuman ja sävyn lattian pintaan.

Suosimme luonnollisia, ympäristöystävällisiä ja täysin myrkyttömiä Natura Onecoat puuöljyjä. Natura Onecoat puuöljyt jättävät myös lattian pintaan aidon puun tuntuman. Voit tutustua Natura Onecoat puuöljyjen sävyihin tarkemmin nettisivuillamme tai varaa aika Showroomillemme. Katso sävyt täältä.

Voimme tehdä sinulle mallipalat valitsemistasi sävyistä, jos haluat tarkemmin vertailla erilaisia sävyvaihtoehtoja.

Kyllä. Parketin hionta poistaa lattian pinnasta vanhan pintakäsittely kerroksen, ja hionnan jälkeen parketin pinta käsitellään uudelleen. Uuden pintakäsittelyn aikana voidaan vaihtaa parketin sävyä tummemmasta vaaleammaksi tai vaaleammasta tummemmaksi.

Suosimme Natura Onecoat puuöljyjä, joiden sävyihin tarkemmin nettisivuillamme tai varaa aika Showroomillemme. Katso sävyt.

Parkettilattian harjaaminen on mahdollista suorittaa samanaikaisesti lattian hionnan kanssa. Harjausprosessi avaa uusia mahdollisuuksia puulattian sävyttämiseen ja öljykäsittelyyn. Tämän käsittelyn ansiosta lattiasta tulee erittäin kestävä, sillä harjaus karsii pois puun pehmeämmät osat, jättäen jäljelle vain kovan puusyykerroksen.

Mikäli lattian vauriot ovat isompia tai syvemmällä parketissa, lattian hionta ei yleensä riitä lattian kunnostamiseksi. Lattia joudutaan korjaamaan vaihtamalla vaurioituneet parkettisauvat tai lamellit uusiin. Toteutamme myös kaikenlaiset parketin korjaus-, kunnostus-, sekä vesivahinkotyöt esimerkiksi pahasti vaurioituneiden parkettisauvojen ja lamellien vaihdot.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...