Kunnostimme Eeva Kolun vanhan lautalattian

2/2023

Kirjailija Eeva Kolu

”Lattian hionnan ja käsittelyn teki @parkettistudio , jonka kanssa kaikki meni niin helposti, sujuvasti, nopeasti ja ajallaan, etten taida muistaa vastaavaa!”

Lautalattian kunnostus hionnalla ja pintakäsittelyllä

”Lattia on valmis! (Ja ah mikä valo…✨) Enää seinät kuntoon niin kaikki isot pinnat on valmiit.

Mulla oli visio tummasta lattiasta, mutta taas nähtiin et siinähän visioit, vanhalla talolla on omat suunnitelmansa. Maalin alta paljastui hurjasti kittiä joten tummasta lattiasta olis tullut laikukas.

Vähän kauhuissani mietin saako lattiasta mitenkään siistiä, kun siinä on paljon rakoja ja timpuri on aikoinaan mallannut kaikki lautojen saumakohdat asunnon paraatipaikalle. Hetken harkitsin kaikenlaisia kotkotuksia, mutta sit iski zen-salama: lattia saa olla JUST sellainen kuin on ja näyttää siltä mitä se on. Suomalaisesta kuusesta tehty vanha lautalattia.

Laudat oli vuosien saatossa vähän alkaneet aaltoilla mutta hiomalla lattiasta tuli tasainen ja sileä. Tuntuu paljaiden jalkojen alla ihanalta – pääsyy sille miksi rakastan puulattiaa.

Ihastun koko ajan enemmän ja enemmän tähän ei-visioni mukaiseen kuusen omaan sävyyn. Ja olisihan siinä tummassa lattiassa näkyneet valkoiset kissankarvatkin enemmän…

Pintaan laitettiin pelkästään himmeä Rubio Monocoat -luonnonöljy, joka suojaa ja estää puun kellastumisen.

Koko asunnon fiilis muuttui kertaheitolla lämpimämmäksi, pehmeämmäksi ja outoa kyllä samalla ryhdikkäämmäksi.”

Ennen

Jälkeen

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...