fbpx
Parkettistudio Helsinki

Tammiparketin hoito-ohjeet

Parkettistudio Helsinki

Päivittäinen puhdistus ja ylläpito

Tammiparketin kauneus ja kestävyys ovat monen kodin ylpeys. Jotta parketti säilyttää arvokkaan ulkonäkönsä vuosien ajan, on tärkeää omaksua oikeat puhdistusmenetelmät. Päivittäinen puhdistus kannattaa suorittaa pehmeällä harjalla tai mikrokuitumopilla, joka kerää tehokkaasti pölyn ja lian ilman, että parketin pinta naarmuuntuu.

Kun parkettilattia kaipaa kosteampaa puhdistusta, on suositeltavaa käyttää moppia ja parketille tarkoitettua puhdistusainetta. Liiallinen vesi on parketin vihollinen, joten mopin tulee olla vain hieman kostea. Näin varmistetaan, että parketti pysyy hyvässä kunnossa eikä turpoa kosteuden vaikutuksesta.

Tahrojen ja likaantumisen käsittely

Tahrojen sattuessa on toimittava nopeasti. Mitä pikemmin tahrat pyyhitään pois, sitä paremmin parketti säilyttää alkuperäisen ilmeensä. Käytä tahrojen poistoon aina parketille suunniteltua puhdistusainetta ja vältä hankaavia puhdistusvälineitä, jotka voivat vahingoittaa lattian pintaa.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää siihen, ettei parketille pääse kuivumaan esimerkiksi viiniä tai muita värjääviä nesteitä. Mikäli epävarmuutta tahranpoistomenetelmästä ilmenee, me olemme valmiita auttamaan ja neuvomaan parhaan toimintatavan.

Naarmujen ehkäisy ja huolto

Naarmut ovat parketin vihollisia, mutta niitä voi onneksi ehkäistä muutamilla yksinkertaisilla keinoilla. Huonekalujen jalkojen alle kannattaa asentaa suojat, jotka estävät naarmujen syntymisen. Lisäksi on hyvä pitää mielessä, että kovat kengännastat ja lemmikkien kynnet voivat aiheuttaa parkettiin jälkiä.

Ilmankosteuden merkitys parketille

Tammiparketin kunnon kannalta on tärkeää pitää huolta oikeasta ilmankosteudesta asuintiloissa. Liian kuiva tai kostea ilma voi aiheuttaa parketin elämistä, jolloin se saattaa kutistua tai laajentua. Ihanteellinen ilmankosteus parketin kannalta on noin 40-60%.

Ilmankosteuden säätelyssä auttavat ilmankostuttimet ja -kuivaimet, jotka pitävät huoneilman kosteustason optimaalisena. Tämä on erityisen tärkeää talvikuukausina, kun lämmitys saattaa kuivattaa sisäilmaa. Säännöllinen ilmankosteuden tarkkailu auttaa pitämään parketin parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Parketin pitkäikäisyyden salaisuus

Parketin elinkaaren pidentäminen on yksinkertaista, kunhan muistaa muutaman perusasian. Ensinnäkin, suojaa parketti liialliselta kosteudelta ja vältä seisovan veden jättämistä lattialle. Toiseksi, suojaa parketti mekaanisilta vaurioilta, kuten naarmuilta ja kolhuilta.

Kolmanneksi, pidä huolta siitä, että parketti puhdistetaan säännöllisesti ja oikeilla välineillä. Jos epävarmuutta oikeista hoitomenetelmistä ilmenee, Parkettistudiolla olemme aina valmiita auttamaan. Ota yhteyttä, niin annamme lisätietoja ja ohjeita parketin hoitoon liittyen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...