Kalanruotoparketin vertailu – Mikä puulaji sopii parhaiten sinun sisustukseesi?

Parkettistudio Helsinki

Eri puulajien ominaisuudet kalanruotoparketissa

Kalanruotoparketti on aikaa kestävä ja tyylikäs lattiavaihtoehto, joka tuo tilaan ainutlaatuista ilmettä ja luonnetta. Puulajin valinta on tärkeä osa sisustuksen suunnittelua, sillä eri puulajit heijastavat valoa eri tavoin ja tuovat tilaan oman tunnelmansa. Esimerkiksi tammi on suosittu valinta sen kestävyyden ja kauniin syykuvionsa ansiosta. Tammi sopii monenlaiseen sisustukseen ja sen lämmin sävy luo tilaan kutsuvan ilmapiirin. Toisaalta, tumma tammi tuo tilaan arvokkuutta ja syvyyttä, mikä tekee siitä erinomaisen valinnan esimerkiksi edustustiloihin.

Saarni on toinen suosittu puulaji kalanruotoparketeissa. Vaalea saarni valaisee tilaa ja tuo siihen avaruuden tuntua, kun taas tumma saarni luo tilaan kontrastia ja dramaattisuutta. Saarni on myös kestävä ja kova puulaji, mikä tekee siitä hyvän valinnan koviin käyttöolosuhteisiin. Parkettistudiolla on laaja valikoima eri puulajeista valmistettuja kalanruotoparketteja, ja asiantuntijamme auttavat mielellään löytämään juuri sinun sisustukseesi sopivan vaihtoehdon. Parkettilattiat – Opas valintaan ja asennukseen tarjoaa lisätietoa eri puulajien ominaisuuksista ja valinnasta.

Kalanruotoparketin hoito ja kunnossapito

Kalanruotoparketin hoito on tärkeää parketin kauneuden ja kestävyyden säilyttämiseksi. Parkettistudiolla suoritamme parkettilattian hionnan Uudellamaalla nopeasti ja vaivattomasti, mikä palauttaa lattian alkuperäisen loiston ja suojaa sitä tulevaisuudessa. Hionnan jälkeen parketti viimeistellään lakalla, joka suojaa puuta ja korostaa sen luonnollista kauneutta. Lakkausvaihtoehtoina on kiiltävä tai matta, ja Parkettistudio tekee valkolakkauksia parketeille, jotka tuovat tilaan valoisuutta ja modernia ilmettä.

Kalanruotoparketin säännöllinen puhdistus ja huolto pidentävät sen ikää ja säilyttävät sen kauniina vuosien ajan. On tärkeää käyttää oikeanlaisia puhdistusaineita ja menetelmiä, jotta parketti pysyy parhaassa mahdollisessa kunnossa. Parkettistudiolla on käytössään ammattitaitoinen henkilökunta ja oikeat työkalut parketin loiston ylläpitoon. Lisätietoja parkettilattian hoidosta ja kunnossapidosta löydät artikkelistamme Parkettilattian hionta Uudellamaalla – Nopea ja vaivaton prosessi.

Vinyylilankun edut kalanruotoparketin rinnalla

Vinyylilankku on nykyaikainen ja kestävä lattiavaihtoehto, joka tarjoaa monia etuja perinteisen kalanruotoparketin rinnalla. Vinyylilankku on valmistettu SPC-kivikomposiitista, joka on vedenkestävä ja helppohoitoinen materiaali. Tämä tekee siitä erinomaisen valinnan tiloihin, joissa lattia altistuu kosteudelle, kuten kylpyhuoneisiin tai keittiöihin. Lisäksi vinyylilankussa on integroitu äänieristys, mikä vähentää askelääniä ja parantaa asumismukavuutta.

Naarmuuntuneen vinyylilankun korjaaminen on myös yksinkertaista, ja Parkettistudiolla on tarvittava osaaminen ja välineet näiden korjaustöiden suorittamiseen. Vaalea vinyylilankku on suosittu valinta, sillä se tuo tilaan valoisuutta ja raikkautta. Jos haluat tietää lisää vinyylilankun korjaamisesta tai vaalean vinyylilankun eduista, tutustu artikkeleihimme Miten korjata vinyylilankun naarmut? ja Vaalea vinyylilankku – valoisa ja raikas lattiaratkaisu.

Jos olet kiinnostunut kalanruotoparketista tai muista lattiaratkaisuista, ota yhteyttä Parkettistudioon. Autamme mielellämme valitsemaan juuri sinun tarpeisiisi sopivan lattian ja toteutamme asennusprojektin avaimet käteen -periaatteella.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...