fbpx
Parkettistudio Helsinki

Tammiparketin valintaopas

Parkettistudio Helsinki

Tammiparketin ominaisuudet ja kestävyys

Tammiparketti on suosittu lattiapäällystevalinta sen ajattoman kauneuden ja kestävyyden ansiosta. Tammipuu on luonnostaan kova ja kestävä materiaali, mikä tekee siitä ihanteellisen valinnan niin kotiin kuin julkisiin tiloihin. Tammiparketin pinta kestää hyvin arjen kolhuja ja on helppo pitää puhtaana. Tammiparketin elinkaari on pitkä, ja se säilyttää arvokkaan ulkonäkönsä vuosikymmeniä. Kun tammiparketti ajan saatossa kuluu, sen voi hioa ja käsitellä uudelleen, jolloin lattia palautuu lähes alkuperäiseen loistoonsa.

Tammiparketin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon lattian käyttötarkoitus. Julkisissa tiloissa, joissa liikennettä on paljon, kannattaa valita kulutusta kestävä parketti. Kotioloissa voidaan puolestaan valita hieman pehmeämpi vaihtoehto, joka tuo tilaan lämpöä ja kodikkuutta. Tammiparketin pinnan viimeistelyssä on yleensä kaksi vaihtoehtoa: kiiltävä tai matta lakka. Molemmat vaihtoehdot suojaavat puuta ja korostavat sen luonnollista kauneutta. Mikäli tarvitset apua oikeanlaisen parketin valinnassa, me Parkettistudiolla olemme valmiita auttamaan sinua löytämään juuri sinun tarpeisiisi sopivan lattiaratkaisun.

Tammiparketin värisävyt ja kuviot

Tammiparketin valinnassa yksi tärkeimmistä tekijöistä on värisävy. Tammipuu itsessään tarjoaa laajan kirjon erilaisia sävyjä, jotka vaihtelevat vaaleasta tummaan. Tämä mahdollistaa monipuolisen valikoiman, josta löytyy vaihtoehtoja niin moderniin kuin perinteiseenkin sisustukseen. Tammiparketin kuviointi on myös yksilöllistä; jokainen lauta on ainutlaatuinen luonnon oma taideteos. Puun syykuvio ja oksankohtien esiintyminen tuovat lattiaan elävyyttä ja luonnetta.

Kun valitset tammiparkettia, on hyvä miettiä, millainen tunnelma tilaan halutaan luoda. Vaalea saarni voi tuoda tilaan avaruutta ja valoisuutta, kun taas tumma tammi luo tilaan arvokkuutta ja syvyyttä. On tärkeää huomioida, että parketin värisävy valitaan usein yhteen sointuvaksi muun sisustuksen kanssa. Jos kaipaat asiantuntevaa apua värisävyjen valintaan, ota yhteyttä meihin Parkettistudiolla, niin autamme sinua mielellämme.

Ympäristö ja tammiparketin ekologisuus

Tammiparketin valinnassa ekologisuus on yhä useammalle kuluttajalle tärkeä tekijä. Tammipuu on uusiutuva luonnonvara, ja sen käyttö lattiapäällysteenä on ympäristön kannalta kestävä valinta, kun puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Tammiparketin pitkäikäisyys vähentää myös tarvetta uusia lattiaa usein, mikä puolestaan vähentää jätteen määrää ja säästää luonnonvaroja.

Ekologisuus näkyy myös tammiparketin huollossa ja kunnostuksessa. Koska tammiparketti kestää hyvin aikaa, sen elinkaaren aikana tarvitaan vähemmän huolto- ja kunnostustoimenpiteitä kuin monille muille lattiapäällysteille. Tämä vähentää kemikaalien ja muiden kunnostusmateriaalien tarvetta.

Tammiparketin soveltuvuus eri tiloihin

Tammiparketti on monipuolinen lattiapäällyste, joka soveltuu monenlaisiin tiloihin. Sen luonnollinen kauneus ja kestävyys tekevät siitä ihanteellisen valinnan niin olohuoneisiin, makuuhuoneisiin kuin toimistotiloihinkin. Tammiparketti tuo lämpöä ja luonnetta tilaan kuin tilaan, ja sen klassinen ilme kestää aikaa. Tammiparketti on myös hyvä valinta lattialämmityksen kanssa käytettäväksi, sillä se johtaa lämpöä tehokkaasti ja reagoi hyvin lämpötilan muutoksiin.

Kun valitset tammiparkettia, on tärkeää ottaa huomioon tilan käyttötarkoitus ja liikenteen määrä. Esimerkiksi lasten leikkihuoneeseen tai eteistilaan, jossa liikennettä on paljon, kannattaa valita erityisen kulutusta kestävä parketti. Jos mietit, mikä tammiparketti sopisi parhaiten juuri sinun tilaasi, ota yhteyttä meihin. Autamme sinua mielellämme valitsemaan oikean parketin, joka palvelee tarpeitasi parhaiten.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...