Parkettilattian hoito – Helppoa ja tehokasta

Näin pidät parkettilattiasi uudenveroisena

Parkettistudio tietää, että parkettilattian kauneus ja kestävyys ovat monelle kodinomistajalle tärkeitä. Säännöllinen ja oikeanlainen hoito varmistavat, että parkettisi pysyy upeana vuodesta toiseen. Aloita puhdistus imuroimalla tai lakaisemalla lattia huolellisesti, jotta pääset eroon pölystä ja liasta, jotka voivat naarmuttaa parketin pintaa.

Kun pöly on poistettu, on aika pyyhkiä lattia nihkeällä mopilla tai liinalla. Käytä puhdistukseen aina parkettilattioille tarkoitettua puhdistusainetta, joka ei vahingoita herkkää puupintaa. Parkettistudio suosittelee välttämään liiallista veden käyttöä, sillä se voi tunkeutua parketin rakenteisiin ja aiheuttaa turpoamista tai vaurioita.

Vinkkejä tahrojen ja naarmujen ehkäisyyn

Tahrat ja naarmut ovat parkettilattian vihollisia, mutta onneksi niitä voi ehkäistä muutamalla yksinkertaisella toimenpiteellä. Aseta ulko-ovien eteen matot, jotka keräävät kuraa ja kosteutta, jotta ne eivät pääse parketille. Käytä huonekalujen alla suojia, jotka estävät naarmujen syntymisen siirrettäessä kalusteita. Jos parketillesi ilmestyy tahra, toimi nopeasti: poista tahra mahdollisimman pian, jotta se ei ehdi imeytyä syvälle puuhun.

Parkettistudio muistuttaa, että parkettilattian säännöllinen hoito ja suojatoimenpiteet pidentävät sen ikää ja säilyttävät sen kauneuden. Jos parketissasi on jo naarmuja, älä huoli. Pienet naarmut voi usein häivyttää erityisillä parketin hoitotuotteilla tai kevyellä hionnalla ja uudelleen lakkaamisella.

Erityisvinkkejä kosteuden hallintaan

Kosteus on yksi suurimmista parkettilattian vihollisista. Parkettistudio neuvoo pitämään huoneen ilmankosteuden tasaisena, sillä liian kuiva tai kostea ilma voi saada parketin kutistumaan tai laajenemaan. Käytä ilmankostutinta tai -kuivainta säätääksesi ilmankosteutta optimaaliseksi. Varmista myös, että kotisi ilmanvaihto toimii kunnolla, jotta kosteus pääsee poistumaan tehokkaasti.

Jos parkettilattiasi altistuu vedelle, pyyhi se välittömästi kuivaksi. Vältä seisovan veden jättämistä parketille, sillä se voi tunkeutua saumojen läpi ja aiheuttaa vaurioita. Parkettistudio suosittelee myös, että tarkistat kodinkoneiden, kuten astian- ja pyykinpesukoneiden, kunnon säännöllisesti, jotta vältät vesivahingot.

Parketin syväpuhdistus ja huolto

Vaikka päivittäinen puhdistus on tärkeää, parkettilattia kaipaa aika ajoin myös perusteellisempaa huoltoa. Parkettistudio suosittelee syväpuhdistusta ja huoltoa ammattilaisen toimesta, joka osaa arvioida parketin kunnon ja tarvittavat toimenpiteet. Syväpuhdistus poistaa pinttyneen lian ja palauttaa parketin alkuperäisen loiston.

Huollon yhteydessä voidaan myös käsitellä parkettia suojaavilla aineilla, jotka ehkäisevät likaa ja kosteutta. Kysy Parkettistudiolta lisää vinkkejä ja palveluita, jotka auttavat pitämään parkettilattiasi parhaassa mahdollisessa kunnossa.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...