fbpx
Parkettistudio Helsinki

Parkettilattian hionta – Uudista lattia helposti

Parkettistudio Helsinki

Miksi parkettilattian hiominen kannattaa?

Kulunut ja naarmuuntunut parkettilattia voi vaikuttaa koko huoneen ilmeeseen. Parkettilattian hiominen on tehokas tapa palauttaa lattian alkuperäinen loisto ja päivittää kodin ilmettä. Parkettistudio tarjoaa ammattitaitoista palvelua, joka uudistaa lattiasi nopeasti ja tehokkaasti. Hiomalla vanhan parketin pintaan saadaan palautettua sen alkuperäinen väri ja sileys, mikä lisää asumismukavuutta ja nostaa asunnon arvoa.

Hiomisprosessi poistaa lattian pinnalta likaa, tahroja ja pinttyneitä jälkiä, jotka ovat vuosien saatossa kertyneet. Tämä ei ainoastaan paranna lattian ulkonäköä, vaan myös pidentää sen käyttöikää. Parkettistudion asiantuntijat käyttävät laadukkaita koneita ja materiaaleja, jotka takaavat parhaan mahdollisen lopputuloksen ilman turhaa pölyn leviämistä ympäri asuntoa.

Valmistelut ennen hiontaa

Ennen kuin parkettilattian hiominen aloitetaan, on tärkeää tehdä huolelliset valmistelut. Huonekalut on siirrettävä pois työskentelyalueelta ja lattia on hyvä puhdistaa irtoliasta ja pölystä. Näin varmistetaan, että hiomakone pääsee käsiksi kaikkiin lattian osiin ja työn jälki on tasainen ja laadukas. Lisäksi on tärkeää varmistaa, että lattia on kuiva ja puhdas, jotta hiomisesta ei aiheudu vaurioita puupinnalle.

Valmisteluvaiheessa on myös hyvä tarkistaa lattian kunto. Mikäli lattiasta löytyy syviä naarmuja tai muita vaurioita, me Parkettistudiolla osaamme arvioida, onko pelkkä hionta riittävä toimenpide vai tarvitaanko mahdollisesti myös paikkausta. Ammattilaisen tekemä arvio auttaa saavuttamaan parhaan mahdollisen lopputuloksen ja varmistamaan, että lattia kestää käyttöä jälleen vuosia eteenpäin.

Hiomisen jälkeinen käsittely

Kun parkettilattian hionta on suoritettu, on aika miettiä lattian jälkikäsittelyä. Parkettistudio tarjoaa useita vaihtoehtoja, kuten lakkausta ja öljyämistä. Jokainen käsittelytapa tarjoaa omanlaisensa suojan ja viimeistelyn lattialle. Lakkaus antaa kovan ja kestävän pinnan, kun taas öljyäminen korostaa puun luonnollista kauneutta ja vahaus luo syvän kiillon. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan juuri sinun lattiallesi sopivimman käsittelytavan.

On tärkeää muistaa, että jälkikäsittely ei ainoastaan paranna lattian ulkonäköä, vaan myös suojaa sitä tulevaisuudessa. Käsitelty lattia kestää paremmin arjen rasituksia, kuten likaa ja kosteutta. Parkettistudion käyttämät tuotteet ovat korkealaatuisia ja ympäristöystävällisiä, joten voit luottaa siihen, että lattiasi käsittely on tehty kestävän kehityksen periaatteita kunnioittaen.

Parkettilattian huolto ja ylläpito

Hiottu ja käsitelty parkettilattia on helppo pitää kauniina ja hyväkuntoisena oikeanlaisella huollolla ja ylläpidolla. Parkettistudio suosittelee säännöllistä imurointia ja nihkeäpyyhkimistä lattianpuhdistusaineella, joka on suunniteltu käytettäväksi puulattioille. Vältä liiallista veden käyttöä, sillä se voi vahingoittaa puuta. Lisäksi on hyvä välttää kovien ja terävien esineiden raahaamista lattian pinnalla, jotta vältetään naarmut ja kolhut.

Parkettistudio tarjoaa myös ammattimaista huoltopalvelua, joka auttaa ylläpitämään lattian kuntoa pitkällä aikavälillä. Säännöllinen ammattilaisen tekemä huolto pidentää lattian elinkaarta ja varmistaa, että se näyttää hyvältä vuodesta toiseen. Oikeanlaisella huollolla ja ylläpidolla parkettilattiasi pysyy kauniina ja kestävänä, tarjoten kodikkaan tunnelman ja lisäarvoa kotiisi.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...