Parketin lakkaus – Ammattilaisen vinkit

Miten valmistella parketti lakkaukseen

Kun parkettilattia alkaa näyttää käytön jälkiä, on aika miettiä sen kunnostamista. Lakkauksen avulla voit palauttaa lattiasi entisen loiston ja suojata sen tulevaisuuden kolhuilta. Ennen lakkausta, lattia tulee hioa. Hionta poistaa vanhan lakan ja mahdolliset naarmut, jolloin uusi lakka tarttuu paremmin ja lopputulos on tasaisempi.

Hionnan jälkeen on tärkeää poistaa hiontapöly huolellisesti, jotta se ei jää lakan alle. Tämä varmistaa parhaan mahdollisen lopputuloksen ja pitkäikäisen suojan parketillesi. Poista kaikki irtolika ja pöly huolellisesti imuroimalla ja pyyhkimällä lattia nihkeällä rätillä. Anna lattian kuivua täysin ennen lakkausprosessin aloittamista.

Valitse oikea lakka parketillesi

Parkettien lakkaus ei ole yhden koon ratkaisu. On tärkeää valita oikea lakka juuri sinun lattiasi tarpeisiin. Vesiohenteiset lakat ovat ympäristöystävällisiä ja niistä haihtuu vähemmän orgaanisia yhdisteitä ilmakehään. Ne kuivuvat nopeasti ja niiden hajut ovat miedompia. Toisaalta, liuotinpohjaiset lakat voivat olla kestävämpiä ja sopivat paremmin korkean kulutuksen alueille. Parkettistudio auttaa mielellään oikean lakan valinnassa.

Lakan valinnassa kannattaa myös miettiä haluttua lopputulosta. Kiiltävä lakka heijastaa valoa ja tekee tilasta avaramman tuntuisen, kun taas himmeä lakka antaa luonnollisemman ilmeen ja peittää paremmin pieniä naarmuja. Parkettistudio tarjoaa laajan valikoiman erilaisia lakkoja, jotta löydät juuri sinun parketillesi sopivan vaihtoehdon.

Lakkausprosessin toteutus

Kun olet valinnut sopivan lakan, on aika aloittaa itse lakkausprosessi. Lakkauksen toteuttaminen on tapauskohtaista ja Parkettistudion asiantuntijat osaavat antaa siihen parhaimmat suositukset. Näin varmistetaan tasainen ja kaunis lopputulos, joka kestää aikaa.

Jos et ole varma omista taidoistasi tai sinulla ei ole tarvittavia työkaluja, Parkettistudio tarjoaa ammattitaitoista lakkauspalvelua. Näin voit olla varma, että lattiasi käsittely on tehty oikein ja kestävästi.

Lakatun parketin hoito ja ylläpito

Lakatun parkettilattian hoito on tärkeää, jotta sen kauneus ja kestävyys säilyvät vuosia. Vältä veden ja muiden nesteiden pitkäaikaista kosketusta lattian kanssa, sillä ne voivat vahingoittaa lakkaa ja parkettia. Puhdista lattia säännöllisesti pehmeällä harjalla tai mikrokuitumopilla ja käytä parketin puhdistukseen tarkoitettuja mietoja puhdistusaineita.

Naarmujen ja kolhujen välttämiseksi suosittelemme käyttämään huonekalujen alla suojia ja mattoja kovassa käytössä olevilla alueilla. Jos parkettilattiasi kaipaa ajan myötä uudelleenlakkausta, Parkettistudio tarjoaa kattavat palvelut lattian kunnostamiseksi. Säännöllisellä huollolla ja oikeanlaisella ylläpidolla parkettilattiasi pysyy kauniina vuodesta toiseen.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...