Parketin hionta ja pintakäsittely – Kuinka usein se kannattaa tehdä?

Parkettistudio Helsinki

Lattioiden elinkaari ja huoltotarve

Puulattiat ovat kestävä ja aikaa kestävä valinta, mutta niiden kauneuden ja toimivuuden säilyttämiseksi on tärkeää huolehtia niiden säännöllisestä huollosta. Parketin hionta ja pintakäsittely ovat keskeisiä toimenpiteitä, jotka palauttavat lattian alkuperäisen loiston ja suojaavat sitä tulevaisuuden kulumiselta. Parkettistudiolla ymmärretään, että jokainen lattia on yksilöllinen, ja siksi tarjoamme räätälöityjä palveluita, jotka vastaavat juuri sinun lattiasi tarpeita.

Kun lattia alkaa näyttää käytön jälkiä tai sen väri haalistuu, on aika harkita hiontaa ja pintakäsittelyä. Nämä toimenpiteet eivät ainoastaan paranna lattian ulkonäköä, vaan ne myös pidentävät sen käyttöikää. Parkettistudio tarjoaa sekä kiiltävän että mattapintaisen lakkausvaihtoehdon, jotta voit valita juuri sinun kotiisi sopivan viimeistelyn. Ota yhteyttä Parkettistudioon, niin autamme sinua löytämään parhaan ratkaisun lattiasi kunnostukseen.

Parketin huoltoväli

Parketin hionnan ja pintakäsittelyn tarve riippuu monista tekijöistä, kuten lattian käyttöasteesta, auringonvalon määrästä ja lattian sijainnista kodissasi. Yleisesti ottaen asiantuntijat suosittelevat parketin hiontaa ja pintakäsittelyä suoritettavaksi noin 10-15 vuoden välein. Tämä aikaväli voi kuitenkin lyhentyä, jos lattia altistuu runsaalle kulutukselle tai jos se sijaitsee esimerkiksi eteisessä, jossa lika ja hiekka kulkeutuvat sisälle.

Parkettistudiolla suosittelemme, että otat yhteyttä ammattilaisiimme, kun huomaat ensimmäiset merkit lattian kulumisesta. Meidän asiantuntijamme voivat arvioida lattiasi kunnon ja antaa suosituksia sen huoltamiseksi. Kauttamme saat laadukkaan ja kestävän lopputuloksen, joka säilyttää lattiasi kauneuden vuosiksi eteenpäin. Älä epäröi ottaa yhteyttä Parkettistudioon, kun haluat varmistaa, että lattiasi saa parhaan mahdollisen hoidon.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...