Parketin hionta ja kunnostus – Näin teet lattiasta täysin uuden näköisen

Parkettistudio Helsinki

Miten parkettilattian hionta ja kunnostus tapahtuu?

Parkettilattian hionta ja kunnostus on tehokas tapa palauttaa lattian alkuperäinen loisto ja kauneus. Ajan myötä parketti voi naarmuuntua ja kulua, mutta onneksi sen ei tarvitse tarkoittaa uuden lattian hankintaa. Kunnostusprosessi alkaa lattian perusteellisella puhdistuksella, jonka jälkeen siirrytään itse hiontavaiheeseen. Hionta poistaa vanhan pintakäsittelyn sekä mahdolliset naarmut ja urat, jättäen lattian pinnan sileäksi ja valmiiksi uudelle käsittelylle.

Kun parketti on hiottu, on aika valita sopiva pintakäsittely, joka suojaa lattiaa ja tuo esiin sen parhaat ominaisuudet. Vaihtoehtoja pintakäsittelylle on esimerkiksi lakkaus ja öljyäminen. Jokaisella käsittelyllä on omat hyvät puolensa, ja valinta riippuu lattian käyttöasteesta sekä halutusta lopputuloksesta. Kunnostuksen jälkeen parkettilattia näyttää jälleen uudenveroiselta ja kestää hyvänä vuosia eteenpäin.

Parkettilattian kunnostuksen hyödyt

Parkettilattian kunnostaminen ei ole vain esteettinen päivitys, vaan sillä on myös useita muita hyötyjä. Ensinnäkin, se pidentää lattian käyttöikää, säästäen näin rahaa ja ympäristöä, kun ei tarvitse uusia koko lattiaa. Kunnostus myös lisää asunnon arvoa, mikä on hyödyllistä erityisesti silloin, jos suunnittelet asunnon myyntiä tulevaisuudessa.

Toinen merkittävä etu on se, että kunnostettu parketti on helppo pitää puhtaana ja se kestää paremmin arjen rasituksia. Kun lattia on saanut uuden pintakäsittelyn, se hylkii likaa ja nesteitä tehokkaammin kuin kulunut parketti. Tämä tarkoittaa vähemmän siivousta ja huolta lattian kunnon ylläpitämisestä. Kunnostus on myös ekologinen valinta, sillä se vähentää tarvetta käyttää uusia materiaaleja ja resursseja.

Valitse ammattilainen parketin kunnostukseen

Parkettilattian kunnostus on tarkkaa työtä, joka vaatii ammattitaitoa ja oikeita työvälineitä. Parkettistudio tarjoaa Helsingin ja Uudenmaan alueella laadukasta palvelua, jossa yhdistyvät käsityötaidon perinteet ja nykyaikainen osaaminen. Meidän kokeneet asentajamme varmistavat, että lattiasi kunnostetaan huolellisesti ja että lopputulos vastaa odotuksiasi. Käytämme vain parhaita materiaaleja ja viimeisintä tekniikkaa, jotta parkettilattiasi näyttää ja tuntuu uudelta vuosienkin jälkeen.

Kun valitset Parkettistudion, saat avaimet käteen -palvelun, joka kattaa kaiken suunnittelusta toteutukseen. Me huolehdimme projektin jokaisesta vaiheesta, jotta sinä voit nauttia uudistuneesta lattiastasi ilman huolia. Ota yhteyttä Parkettistudioon ja kysy lisää parkettilattian kunnostuspalveluistamme. Meille on tärkeää, että olet tyytyväinen lopputulokseen ja että lattiasi palvelee sinua vielä pitkään.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...