fbpx
Parkettistudio Helsinki

Mikä on kalanruotoparketti ja miten se eroaa muista parkettilajeista?

Parkettistudio Helsinki

Kalanruotoparketin ominaisuudet

Kalanruotoparketti on nimensä mukaisesti kalanruodon muotoon aseteltu parkettilattia, joka tuo tilaan sekä perinteistä että ajatonta eleganssia. Tämä parkettityyppi koostuu yksittäisistä puupalikoista, jotka asetellaan vierekkäin kulmittain luoden näyttävän kuvion. Parkettistudio tarjoaa laadukkaita kalanruotoparketteja, jotka kestävät aikaa ja käyttöä, tarjoten samalla kodikkaan ja lämpimän tunnelman.

Kalanruotoparketin asennus vaatii tarkkuutta ja ammattitaitoa, sillä jokainen palikka tulee sijoittaa huolellisesti paikalleen. Tämän vuoksi Parkettistudio suosittelee asennuksen teettämistä ammattilaisilla. Kun asennus on tehty oikein, lopputulos on kestävä ja visuaalisesti vaikuttava. Kalanruotoparketti onkin erinomainen valinta niin uudiskohteisiin kuin vanhojen lattioiden päivitykseen.

Eroavaisuudet muihin parkettilajeihin

Toisin kuin perinteiset suorakaiteen muotoiset parkettilaudat, kalanruotoparketti luo lattiaan elävän ja dynaamisen ilmeen. Erikoismuotoilunsa ansiosta se erottuu selvästi muista parkettilajeista, kuten lankku- ja mosaiikkiparketeista. Parkettistudion valikoimasta löytyy eri puulajeja ja sävyjä, joiden avulla kalanruotoparketti voidaan sovittaa saumattomasti erilaisiin sisustustyyleihin.

Kalanruotoparketin asennustapa tekee siitä myös äänen ja lämmön eristävän. Tämä ominaisuus tuo lisäarvoa asumismukavuuteen, sillä se vaimentaa askelten ääniä ja auttaa pitämään huoneen lämpötilan tasaisena. Vaikka kalanruotoparketti onkin investointi, sen pitkäikäisyys ja ajaton kauneus tekevät siitä kannattavan valinnan moniin koteihin ja julkisiin tiloihin.

Kalanruotoparketin hoito ja kestävyys

Kalanruotoparketin hoitaminen on yhtä tärkeää kuin minkä tahansa muun parkettilattian. Säännöllinen imurointi ja kuivapyyhintä ovat avainasemassa lattian pitkäikäisyyden kannalta. Parkettistudio suosittelee käyttämään puulattioille tarkoitettuja puhdistusaineita, jotka suojaavat parkettia ja säilyttävät sen luonnollisen kauneuden.

Kestävyydeltään kalanruotoparketti on vertaansa vailla, sillä oikein hoidettuna se voi kestää sukupolvelta toiselle. Parkettistudion asiantuntijat auttavat mielellään valitsemaan oikeat hoitotuotteet ja antavat vinkkejä parketin ylläpitoon, jotta lattiasi pysyy kauniina vuodesta toiseen.

Kalanruotoparketin asennus ja ylläpito

Asennettaessa kalanruotoparkettia on tärkeää ottaa huomioon alustan kunto ja tasaisuus. Parkettistudio tarjoaa kattavat asennuspalvelut, joiden avulla varmistetaan, että parketti asettuu oikein ja kestää käytössä. Ammattilaisen tekemä asennus takaa myös sen, että parketin ylläpito on helpompaa ja lattia pysyy kauniina pidempään.

Ylläpidossa huomiota kannattaa kiinnittää myös huonekalujen alustoihin ja suojata lattia mahdollisilta naarmuilta. Parkettistudio neuvoo asiakkaitaan valitsemaan oikeanlaiset suojat ja välttämään liian kosteiden rättien käyttöä lattian puhdistuksessa. Näin kalanruotoparketti säilyttää arvokkaan ilmeensä ja kestää arjen kulutusta.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...