Kalanruotoparketin hoito-ohjeet – Näin pidät lattiasi hyvässä kunnossa

Parkettistudio Helsinki

Parkettilattian säännöllinen puhdistus ja huolto

Parkettilattian kauneus ja kestävyys säilyvät parhaiten, kun lattiaa hoidetaan oikein. Säännöllinen puhdistus on avainasemassa, ja se tarkoittaa lattian lakaisemista tai imurointia vähintään kerran viikossa. Tämä poistaa hiekan ja lian, jotka voivat naarmuttaa parketin pintaa. Käytä puhdistukseen pehmeää harjasta tai parketille suunniteltua imurin suulaketta.

Kun parkettilattia kaipaa perusteellisempaa puhdistusta, suosittelemme käyttämään nimenomaan parketille tarkoitettuja puhdistusaineita. Vältä liiallista veden käyttöä, sillä se voi vahingoittaa parkettia. Mikrokuitumoppi on hyvä valinta, sillä se ei jätä lattiaan liikaa kosteutta. Muista aina noudattaa puhdistusaineen valmistajan ohjeita.

Parkettilattian naarmujen ja kolhujen ehkäisy

Parkettilattian pinta voi vaurioitua esimerkiksi huonekalujen siirtelyn yhteydessä. Suojaa lattiasi käyttämällä huonekalujen alla huopatassuja, jotka vähentävät naarmujen syntymistä. Raskaiden huonekalujen alla voi käyttää myös liukuestemattoja, jotka jakavat painon tasaisemmin ja suojaavat parkettia.

Jos parkettilattiaan ilmestyy pieniä naarmuja, Parkettistudiolla on käytössään ammattitaitoinen henkilökunta, joka osaa kunnostaa lattian pinnan. Hionta ja pintakäsittely ovat tehokkaita tapoja palauttaa parketin alkuperäinen loisto. Tutustu Parkettistudion tarjoamiin hionta- ja kunnostuspalveluihin ja pidennä parkettilattiasi ikää.

Parkettilattian suojelu äärimmäisiltä olosuhteilta

Vaikka parkettilattiat ovat kestäviä, ne voivat kärsiä äärimmäisistä lämpötilan vaihteluista ja suorasta auringonvalosta. Nykyaikaiset parkettilattiat on suunniteltu kestämään näitä olosuhteita paremmin, eikä niitä tarvitse erikseen suojata auringolta. Kuitenkin on hyvä välttää pitkäaikaista altistusta suoralle auringonvalolle, joka voi ajan mittaan haalistaa parketin väriä.

Lämpötilan vaihtelut voivat aiheuttaa parkettilattian laajenemista ja kutistumista. Tämän vuoksi on tärkeää ylläpitää kotona tasaista lämpöä läpi vuoden. Parkettistudion asentamat lattiat on säilyttävät muotonsa ja ulkonäkönsä vuodesta toiseen. Lisätietoja parkettilattian ominaisuuksista saat Parkettistudion mallistoesittelystä.

Parkettilattian ammattimainen huolto ja kunnostus

Vaikka omatoiminen huolto on tärkeää, ajoittain parkettilattia hyötyy ammattilaisten tekemästä huollosta. Parkettistudiolla on vuosien kokemus parkettilattioiden kunnostuksesta, ja meidän avullamme lattiasi pysyy hyvässä kunnossa vuosikymmeniä. Ammattimainen hionta ja pintakäsittely poistavat tehokkaasti kulumat ja palauttavat parketin alkuperäisen kauneuden.

Jos parkettilattiasi kaipaa huoltoa tai kunnostusta, ota yhteyttä Parkettistudioon. Tarjoamme kattavat palvelut parkettilattioiden huoltoon ja kunnostukseen. Lue lisää: Parkettistudion ammattilaisten vinkkejä.

Muistathan, että parkettilattian hoito on sijoitus kotisi viihtyvyyteen ja arvoon. Jos tarvitset apua tai neuvoja parkettilattiasi hoitoon, ota yhteyttä Parkettistudioon. Meiltä saat asiantuntevaa palvelua ja laadukkaat lattiaratkaisut niin kotiin kuin julkisiin tiloihin.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...