fbpx
Parkettistudio Helsinki

Lautaparketti on perinteinen ja kestävä valinta, joka tuo tilaan avaruutta ja lämpöä

Valikoimastamme löytyy useita erilaisia lankku- ja lautaparketteja useammalta valmistajalta.

Lautaparketin leveät ja pitkät laudat luovat avaran ja elegantin ilmeen tilaan

Lautaparketti on suosittu valinta lattiamateriaaliksi, joka luo tilaan luonnollista kauneutta ja lämpöä. Kestävä ja ajaton lautaparketti sopii erinomaisesti erilaisiin tiloihin, kuten olohuoneisiin, makuuhuoneisiin ja eteisiin, tuoden niihin lämpöä, luonnetta ja kestävyyttä.

Aidosta puusta valmistettu lautaparketti on tyylikäs ja varma valinta kodin oleskelutiloihin

Puumateriaalin luontainen lämpö- ja äänieristävyys tekee lautaparketista miellyttävän lattian erityisesti kodin oleskelutiloihin.

Tammesta valmistettu lautaparketti on kestävä ja säilyttää kauneutensa vuosikymmenet eteenpäin oikealla hoidolla

Parkettilattiat voidaan paksuudesta ja rakenteestaan riippuen hioa ja pintakäsitellä elinkaarensa aikana 2-3 kertaa. Hionta ja pintakäsittely antaa lattialle aina uuden suojan auttaen pidentämään lattian elinkaarta.

Aidosta puusta valmistettu tammiparketti tekee kodistasi hengittävän ja luonnollisen

Luonnollisen puun käyttö on ollut aina lähellä Skandinavisen sisustajan sydäntä. Moderni skandinaavinen design suosii myös kestävää kehitystä ja ekologisia materiaaleja, mikä heijastaa syvää kunnioitusta luontoa kohtaan.

showroom

Laadukkaat kerrosrakenteiset Frevini Studio tammiparketit saatavilla lankkuna

Lauta- ja lankkuparkettia on saatavilla eri puulajeista, kuten tammi, saarni, pyökki ja monet muut. Jokaisella puulajilla on oma luonteensa ja värisävy, mikä mahdollistaa yksilöllisen valinnan oman sisustustyylin mukaan. Parketin pinta voi olla joko luonnollinen tai käsitelty erilaisilla viimeistelyillä, kuten lakkaamalla, öljyämällä tai vahalla suojaamiseksi.

Bohema

84.09140.41 m/2 (ALV 24%)

Seasalt

89.73147.08 m/2 (ALV 24%)

Porcelain

88.60138.88 m/2 (ALV 24%)

Oyster

86.35142.31 m/2 (ALV 24%)

Ocean Air

89.73147.08 m/2 (ALV 24%)

Latte

85.22141.36 m/2 (ALV 24%)

Independence

95.37151.85 m/2 (ALV 24%)

Honey

91.99148.99 m/2 (ALV 24%)

Cream

85.22141.36 m/2 (ALV 24%)

Cookie

86.35142.31 m/2 (ALV 24%)

Brownie

91.99148.99 m/2 (ALV 24%)

Tuscany

88.60145.18 m/2 (ALV 24%)

Valikoimastamme löydät kerrosrakenteiset ja massiivipuusta valmistetut lankkuparketit, sekä kolmisäleiset lautaparketit

Valikoimastamme löytyy useita erilaisia lankku- ja lautaparketteja useammalta valmistajalta. Tule tutustumaan erilaisiin materiaali- ja sävyvaihtoehtoihin, ja autamme sinua löytämään kestävän, upean ja sisustustyyliisi sopivan parketin, meiltä saat myös mallipalat mukaasi, sinua kiinnostavista sävyvaihtoehdoista.

Asiakastarina

Toteutimme lattiaremontin sisustusarkkitehti Petra Lasseniukselle

Uudistimme klassisen helsinkiläisasunnon lattian yhdistämällä uuden Töölön ruudun vanhaan Töölön ruutu- lattiaan.

Katso video
Seppo Kettunen
Seppo Kettunen
2024-05-03
Olen koko työikäni lähes 40 vuotta ollut materiaalihankinnoissa eri rakentamisen aloilla. Pyysin asuntoomme tarjouspyynnöt parkettien vaihtoon ja loppuvaiheessa kaksi yritystä. Parkettistudion tarjous harvinaisesti kattoi yksityisen henkilön tarvitsemat ohjeet koko projektin läpivientiin myös kotitalousvähennyksen osalta. Hieno lisä harvoin näiden asioiden kanssa tekevälle.
Annina Hansen
Annina Hansen
2024-04-22
Työnjälki oli erinomaista! Palvelu nopeaa, ystävällistä ja ammattitaitoista.
Markus Kemetter
Markus Kemetter
2024-04-09
Saimme erinomaista ja ystävällistä palvelua sekä luottamusta herättävää asiantuntemusta. Keittiön lattia kuntoon päivässä ja lopputulos priimaa. Suosittelen.
Isa Korhonen
Isa Korhonen
2024-04-08
Laminaatin alta kaivetun, vanhan puulattian hiominen ja lakkaaminen onnistui mutkitta ja nopeallakin aikataululla. Olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen!
Oskari Salminen
Oskari Salminen
2024-04-06
5/5
Mira Rantalainen
Mira Rantalainen
2024-03-05
Kaikki sujui sovitusti, yhteydenpito oli mutkatonta ja perustaja Kalle osasi antaa hyvät suositukset juuri meidän tarpeeseen. Vanhan parketin hionta ja öljyäminen hoituivat aikataulussa. Kaikin puolin voin suositella lämmöllä muillekin Parkettistudion palveluita!
Anna-Liisa Aarti
Anna-Liisa Aarti
2024-03-03
Tosi upeaa ja tarkkaa työtä, lopputulos oli upea, parempi mitä osasin odottaa! Ihan kuin olisi uusi asunto, iso suositus. Kiitos paljon!

Lautaparketti lattiamateriaalina

Lautaparketin suosio perustuu sen monipuolisiin etuihin. Lautaparketin asennus on joustavaa, sillä se voidaan asentaa liimattuna tai kelluvana. Tämä antaa mahdollisuuden valita juuri sopiva asennustapa tilan tarpeiden ja käyttötarkoituksen mukaan. Lautaparketti on erittäin kestävä ja pitkäikäinen materiaali, joka kestää hyvin päivittäistä kulutusta. Sen pinta voidaan tarvittaessa hioa ja pintakäsitellä uudelleen, mikä palauttaa sen alkuperäisen kauneuden ja tekee siitä pitkäikäisen investoinnin.

Lautaparketin asennus

Lautaparketin asennus vaatii erityisosaamista ja huolellisuutta, jotta saavutetaan korkealaatuinen ja kestävä lopputulos. Asennamme lautaparkettilattiat erittäin tarkasti ja vuosien kokemuksella.

Suunnittelu: Lautaparketin asennusprojekti alkaa aina materiaalin, sävyn ja asennustavan valinnalla. Parkettistudion kautta saat laajan valikoiman erilaisien puulajien lautaparketteja. Autamme sinua valitsemaan juuri sinun sisustukseesi sopivan parketin.

Pohjatyöt: Huolellinen pohjatyö on avaintekijä ja takaa tarkimman lopputuloksen. Ennen lautaparketin asennusta on erittäin tärkeää, että lattian pohja on tasainen, kuiva ja puhdas. Tarkistamme alustan tasaisuuden ennen jokaista asennusprojektia ja teemme tarvittaessa tasoitukset ennen asennusta.

Asennus: Lautaparketti voidaan asentaa kahdella tapaa, joko liimaamalla alustaan tai kelluvana. Lautaparketin asennus liimattuna tapahtuu liimaamalla parkettilevyt alusmateriaaliin. Kelluvana asennus voidaan toteuttaa lautaparketilla, jossa on toisiinsa kiinnittyvät lukkopontit, jolloin ei tarvitse käyttää liimaa. Kokeneet asentajamme varmistavat, että lautaparketti asennetaan huolellisesti, jotta saavutetaan erinomainen, harmoninen ja toiveidesi mukainen lopputulos. Käytämme myös vain alan parhaita asennustyökaluja sekä materiaaleja varmistaaksemme erinomaisen lopputuloksen.

Pintakäsittely ja viimeistely: Asennusvaiheen jälkeen parketti voidaan käsitellä pintakäsittelyaineilla, jolla voidaan vaihtaa parketin pinnan sävyä ja tuntumaa. Pintakäsittelyaineina käytämme erilaisia öljyjä, lakkoja ja maaleja. Pintakäsittely suojaa lattiaa likaantumiselta, kosteudelta ja kulumiselta.

Kesän lattiaremontit varataan nyt

Kysy ilmainen hinta-arvio ja kerro meille lisää projektistasi

Olemme apunasi kaikissa lattioihin liittyvissä asioissa olit sitten hankkimassa uutta lattiaa tai kunnostamassa vanhaa.

Usein kysyttyä

Lankkuparketti lattiamateriaalina

Lankkuparketin leveät ja pitkät laudat luovat avaran ja elegantin ilmeen tilaan, ja sen erilaiset sävyt sekä pintakäsittelyvaihtoehdot tarjoavat monipuolisia sisustusratkaisuja.

Lankkuparkettia on saatavilla eri puulajeista, joista yleisimmät on tammi, saarni ja pyökki. Jokaisella puulajilla on oma luonteensa ja värisävy, mikä mahdollistaa yksilöllisen valinnan oman sisustustyylin mukaan. Frevini Studion valikoimasta löytyvät laadukkaat kerrosrakenteiset tammiparketit. Sävyä ja tuntumaa voidaan myös muokata pintakäsitellyn avulla kuten lakkaamalla tai öljyämällä.

Ennen lankkuparketin asennusta on tärkeintä huolehtia siitä, että lattian pohja on tasainen, kuiva ja puhdas. Huolellinen pohjatyö takaa tarkimman lopputuloksen.

Tarkistamme alustan suoruuden ennen jokaista asennusta ja teemme myös kaikki tasoitustyöt ennen asennuksen aloittamista.

Lautaparketti voidaan asentaa kahdella tapaa, joko kelluvana tai liimaamalla alustaan. Kelluvana asennus voidaan toteuttaa lautaparketilla, jossa on toisiinsa kiinnittyvät lukkopontit, jolloin ei tarvitse välttämättä käyttää liimaa. Lautaparketin asennus liimattuna taas tapahtuu liimaamalla parkettilaudat alusmateriaaliin. Käytämme asennuksissa korkealaatuista ja ekologista Rubio Easybond parkettiliimaa, joka on kestävä, kova ja vaimentaa tehokkaasti ääntä.

Ennen asennusta alustan tulee olla tasainen, puhdas ja kuiva. Kokeneet asentajamme varmistavat, että lautaparketti asennetaan huolellisesti, jotta saavutetaan erinomainen, harmoninen ja toiveidesi mukainen lopputulos.

Asennus tahti riippuu kohteen pohjaratkaisusta ja huoneiden muodosta, mutta tyypillinen tahti on noin 30m2 / työpäivä. Huolellinen ja tarkka asennus takaa sen, että lopputulos on harmoninen ja virheetön.

Frevini Studion parketteja saa joko tehtaalla valmiiksi pintakäsiteltynä (toimitus 4-6 viikkoa) tai pintakäsittelemättömänä (toimitus 1 viikko). Valmiiksi pintakäsitelty vaatii ainoastaan asennuksen ja pintakäsittelemätön parketti vaatii asennuksen jälkeisen pintakäsittelyn. Tyypillisiä lattian pintakäsittelyvaihtoehtoja ovat esimerkiksi öljy, öljylakka, vesiohenteinen lakka ja maali, joista kaikki jättävät erilaisen tuntuman ja sävyn lattian pintaan.

Suosimme luonnollisia, ympäristöystävällisiä ja täysin myrkyttömiä Natura Onecoat puuöljyjä. Natura Onecoat puuöljyt jättävät myös lattian pintaan aidon puun tuntuman. Voit tutustua Natura Onecoat puuöljyjen sävyihin tarkemmin nettisivuillamme tai varaa aika Showroomillemme. Katso sävyt täältä.

Voimme tehdä sinulle mallipalat valitsemistasi sävyistä, jos haluat tarkemmin vertailla erilaisia sävyvaihtoehtoja.

Lautaparketin hoito-ohje

Lautaparketin hoito on yksinkertaista. Viikottainen lattian puhdistus on suositeltavaa suorittaa imuroimalla ja pyyhkimällä lattia kevyesti kostealla mopilla, mikä auttaa estämään lian tarttumista sekä pinttymistä. On tärkeää välttää liiallista veden käyttöä ja voimakkaiden puhdistusaineiden käyttöä, jotka eivät ole tarkoitettu puupinnoille, sillä ne voivat vahingoittaa lautaparketin pintaa. Käytä ainoastaan puupintojen puhdistamiseen tarkoitettuja puhdistusaineita, jotta autat suojelemaan ja ylläpitämään puulattian ulkonäköä.

Jos lautaparkettiin ilmenee kulumaa, naarmuja tai suurempia kolhuja vuosien mittaan, sen pintaa voidaan hioa ja käsitellä uudelleen sekä vaurioituneita lankkuja voidaan vaihtaa, mikä palauttaa parketin alkuperäisen kauneuden. Lautaparketti voidaan yleensä hioa noin 2-3 kertaa sen elinkaaren aikana, mikä tekee siitä pitkäikäisen vaihtoehdon.

Lisäpalvelut

Lattiaremontit avaimet käteen- periaatteella

Toteutamme tarvittaessa asbestikartoituksen, vanhan lattian purkutyöt, pohja- ja tasoitustyöt, jalkalistojen asennukset sekä loppusiivouksen.

Asbestikartoitus

Kauttamme saat myös asbestikartoituksen, joka on suoritettava vanhoissa rakennuksissa ennen purkutöitä.

Vanhan lattian purkutyöt

Puramme vanhan lattian ennen uuden lattian asennusta.

Pohja- ja tasoitustyöt

Tarkistamme lattian tasaisuuden aina ennen uuden asennusta, ja teemme tarvittavat tasoitustyöt.

Jalkalistojen asennus

Asennamme myös jalkalistat asennusprojektien päätteeksi.

Loppusiivous

Kauttamme saat loppusiivouksen projektillesi, jotta voit remontin jälkeen astua puhtaaseen kotiin.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...