Kuinka valita kestävä parketti?

Parkettistudio Helsinki

Vinkkejä kestävän parketin valintaan

Kun kodin lattia kaipaa uudistusta, kestävä parketti on suosittu ja ajaton valinta. Parkettistudio tarjoaa laadukkaita vaihtoehtoja, jotka kestävät elämän kolhuja vuosikymmeniä. Kestävän parketin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon materiaalin laatu, paksuus ja pintakäsittely. Laadukas parketti on valmistettu kestävästä puusta ja sen pintakerros on riittävän paksu kestämään hiontoja, mikä pidentää lattian ikää merkittävästi.

Parketin valinnassa kannattaa myös kiinnittää huomiota puulajin kovuuteen. Kovemmat puulajit, kuten tammi ja saarni, ovat kestävämpiä ja paremmin kolhuja sietäviä. Parkettistudio tarjoaa eri puulajeista valmistettuja parketteja, joiden kestävyys ja ulkonäkö täyttävät vaativammankin sisustajan toiveet.

Parketin Ekologisuus ja Ympäristöystävällisyys

Ekologisuus on nykypäivänä yhä tärkeämpi tekijä myös lattiamateriaaleja valittaessa. Parkettistudio panostaa ympäristöystävällisiin vaihtoehtoihin, jotka on tuotettu kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Valitsemalla FSC- tai PEFC-sertifioidun parketin varmistat, että puu on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä. Lisäksi ympäristöystävälliset liimat ja lakat vähentävät sisäilman päästöjä, mikä on tärkeää erityisesti allergioiden tai herkkien hengitysteiden kanssa kamppaileville.

On myös hyvä muistaa, että kestävä parketti on pitkäikäinen valinta. Pitkäikäisyys tarkoittaa vähemmän uusintahankintoja ja siten pienempää ympäristökuormitusta. Parkettistudio auttaa valitsemaan ekologisen parketin, joka palvelee kotiasi vuosikymmeniä.

Asennuksen merkitys parketin kestävyydelle

Laadukkaankaan parketin kestävyys ei pääse oikeuksiinsa, mikäli asennus on tehty huolimattomasti. Parkettistudio tarjoaa ammattitaitoista asennuspalvelua, joka varmistaa, että parketti asettuu paikoilleen oikeaoppisesti ja kestää käyttöä vuosia. Oikein asennettu parketti ei vääntyile eikä kolise, mikä lisää asumismukavuutta ja lattian elinikää.

Asennuksessa on tärkeää huomioida myös alustan kunto. Parkettistudio varmistaa, että alusta on tasainen ja kuiva ennen parketin asennusta, mikä ehkäisee kosteusvaurioita ja lattian eliniän lyhenemistä. Ammattilaisen tekemä asennus on investointi, joka maksaa itsensä takaisin vuosien varrella.

Parketin hoito ja huolto

Kestävän parketin salaisuus piilee myös oikeanlaisessa hoidossa ja huollossa. Parkettistudio suosittelee noudattamaan valmistajan hoito-ohjeita, jotka auttavat säilyttämään parketin kauneuden ja kestävyyden. Säännöllinen imurointi ja kuivapyyhintä ovat perusta parketin puhtaanapidolle, ja tahrojen nopea poistaminen estää niiden pinttymisen.

Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää myös parketin suojaamiseen. Käytä huonekalujen alla suojia, jotka estävät naarmujen syntymisen, ja vältä tuomasta hiekkaa ja likaa sisälle. Parkettistudio tarjoaa myös ammattimaisia huoltopalveluita, kuten hiontaa ja pintakäsittelyä, jotka palauttavat parketin alkuperäisen loiston ja pidentävät sen ikää – kysy meiltä lisää!

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Etsitkö uutta lattiaa vai haluatko kunnostaa lattiasi uudenveroiseksi?

Toteutamme vaativammatkin lattiatyöt, asennusprojektit sekä kunnostukset avaimet käteen- periaatteella kohteeseen kuin kohteeseen.

Varaa ilmainen arviokäynti kohteeseesi

Tarkastamme lattiasi kunnon ja saat hinta-arvion kunnostustöistä sekä pintakäsittelystä. Käynti ei sido sinua mihinkään eikä maksa sinulle mitään.

Tyypillisimpiä lattioita, joita kunnostamme viikkottain...